0850 304 83 61

Şirket Sabit Hat

0542 304 83 61

Şirket Cep Hattı

09:00 - 18:30

Hafta içi Çalışma Saatleri

sepetiniz 0.00 TL
Kapı Dedektörü Sitemlerinin Güvenlik Açısından Önemi

Kapı Dedektörü Sitemlerinin Güvenlik Açısından Önemi

Yazan : Bayi KOBİ | Kategori : KAPI TİPİ METAL ÜST ARAMA DEDEKTÖRLERİ | 10 Ocak 2021, Pazar 19:20

Günümüzde artan terör olaylarına bağlı olarak farklı tipte önleyici sitemlerin yaratılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu gerekliliklerden bir tanesi olan özellikle toplu kullanılan mekânların güvenliklerinin sağlanmasında değişik teknolojik aletler kullanılmaktadır.

 

            Bu aletlerden bir tanesi olan kapı dedektörü girilen toplu mekânlara herhangi bir delici, kesici, yaralayıcı vb. aletlerin girmesinin engellenmesi amacını taşımaktadır. Bu yönüyle kapı dedektörü ve başlarındaki güvenlik görevlilerine çok fazla iş düşmektedir. Bu konuda özellikle tehlike de olan toplu kullanım alanlarının korunması amacıyla değişik güvenlik protokolleri uygulanmaktadır. Bu sebeple kapıda güvenliği sağlayan bu dedektörler belli başlı sistemleri sınıflayarak bu konuda güvenlik görevlilerine bilgiler vermektedirler.

 

 Kapı Dedektörlerinin Çalışma Prensibi

 

            Bu dedektörler, metal olan ve elektronik devreye sahip olan birçok şeyin tespitinde kullanılır. Bu tespiti genel olarak içinde yer alan çeşitli sensör, cihaz ve ya sitemler ile sağlamaktadır. Bu sistemlerin kişinin görünmeyen yerlerinde de olsa bu metaller bunları algılayarak bir uyarı ile bunu belirtir. Güvenlik görevlisi de cebinde yer alan diğer metal eşyaları çıkarıp tekrar denemesini ister bu şekilde uygulanan tekrarlar ile eğer kişiye ötme olmaz ise geçişine izin verilir.

 

            Kapı dedektörü teknolojinin gelişmesine paralel olarak geliştirilmekte ve hassaslaştırılmaktadır. Bu sebeple özellikle havalimanı, alışveriş merkezi, kritik devlet kurumları vb. yerlere girişlerde bu dedektörleri mutlak surette görmüş olmalısınız. Bu yönüyle bu sistemler güvenlik için hassas ve gerekli sistemlerdir.


Yorumlar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk sen yapmak ister misin ?


Yorum Yap