0850 304 83 61

Şirket Sabit Hat

0542 304 83 61

Şirket Cep Hattı

09:00 - 18:30

Hafta içi Çalışma Saatleri

sepetiniz 0.00 TL
Turnike Sistemleri

Turnike Sistemleri

Yazan : Bayi KOBİ | Kategori : BARİYER SİSTEMLERİ | 10 Eylül 2018, Pazartesi 17:24

Turnike sistemleri genellikle hem güvenlik sağlanması gereken hem de sıra oluşma kapasitesine sahip mekânlarda uygulanan bir geçiş sistemidir. Turnike geçiş sisteminin çalışma mantığı öylesine basittir ve güvenlik sağlama konusunda da öyle başarılıdır ki garlar, metro durakları gibi pek çok yerde turnike geçişlerini görürüz.

 

            Turnike geçiş sistemleri çok fazla insanın giriş çıkış yaptığı, bu yüzden güvenliğin de sağlanması gereken mekânlar için ortaya çıkmış bir üründür. Turnike geçiş sistemleri kartlı geçişte veya parmak izi ile geçişte kullanılabilir. Turnikeler için verilen kartlar dünya üzerinde bakıldığında milyarlar ile ifade edilecek düzeye ulaşmışlardır. Bunun en önemli sebeplerinden biri turnikeler ile ücret ödeme sisteminin de kolaylaşmasıdır.

 

            Turnike geçiş sistemlerinin özellikleri; kartlı veya parmak izi ile geçişe imkân tanıması, ücret ödeme kolaylığı sağlaması, geçiş yapan kişi sayısını verebilmesi, aynı anda sadece tek kişinin geçişine izin vermesi olarak sıralanabilir.

 

            Turnike geçiş sistemleri ile üniversitelerde ve havalimanlarında kullanıldığı gibi otomatik ödeme yapılan tüm yerlerde kullanılabilir. Bunlardan biri de otoparklardır. Otoparklarda da dokunmadan, temassız kullanılan kartlar ile sürücü arabasından çıkmadan ücretini ödeyip yoluna devam edebilmektedir.

 

            Turnike sistemleri bir bireyin geçişi gibi küçük veya bir arabanın geçişi gibi büyük giriş ve çıkışlara uygun olarak yapılabilir. Bu giriş ve çıkışlarda kart, parmak izi veya yüz tanıma teknolojisi kullanılabilir. Stadyum ve özel güvenlikli devlet binaları gibi diğerlerine nazaran daha fazla güvenlik sağlanması gereken yapılarda boy tipi turnikelerde kullanılmaktadır.


Yorumlar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk sen yapmak ister misin ?


Yorum Yap