0850 304 83 61

Şirket Sabit Hat

0542 304 83 61

Şirket Cep Hattı

09:00 - 18:30

Hafta içi Çalışma Saatleri

sepetiniz 0.00 TL
Xray Cihazları

Xray Cihazları

Yazan : Bayi KOBİ | Kategori : X-RAY CİHAZLARI | 10 Ocak 2021, Pazar 19:11

Xray cihazları insanlara güvenlik alanında hizmet veren cihazlardır. Güvenlik insanların karşılanması gereken temel ihtiyaçlardan biridir. Güvenlik ihtiyacı çocukluktan yetişkinliğe kadar bizi takip eden içgüdüsel bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç çerçevesinde insan güvenlikle ilgili malzeme, araç gereç geliştirmiş ve güvenlik teknolojisini oluşturmuştur. Xray de bu teknoloji ile ortaya çıkan araçlardan biridir.

 

            Xray cihazlarının ortaya çıkmasında ekstra güvenlikli yapılar etkili olmuştur. Bunlara örnek olarak; havalimanları, alışveriş merkezleri, büyük iş hanları, otogarlar, konsolosluklar, önemli devlet daireleri ve bankalar sıralanabilir. Bu tip normal güvelik önlemlerinin yetmediği, daha fazla güvenliğe ihtiyaç duyulan alanlarda çanta bagaj kontrolü yapılmaktadır. Çanta, bagaj kontrolü zaman alan bir güvenlik önlemidir. Özellikle bankalar, alışveriş merkezleri gibi çok fazla giriş çıkış olan binalarda bu tip bir güvenlik önlemi vakit kaybına ve uzun kuyruklara yol açmaktadır.

 

            Xray cihazlarının yarattığı en büyük kolaylık bir üst paragrafta bahsettiğimiz zaman kaybını önlemesidir. Xray cihazlarının öne çıkan özelliği el ile çanta, valiz, bagaj arama devrini bitirip bunu teknolojiye dökmesidir. Xray cihazları ile yanımızda taşıdığımız malzemeler kolayca kontrol edilmektedir. Hem güvenlik zafiyeti verilmemekte, hem de zaman kaybı yaşanmamaktadır.

 

            Xray cihazlarının varlığı insanların yaşamını oldukça kolaylaştırmıştır. Aslında her gün defalarca yüksek güvenlikli binalara giriş yapıyoruz, bunların her birinde sıra beklemek tüm günümüzü alırdı. Xray cihazlarının sağladığı kolaylıklar ile bu sıralar olmadan, daha hızlı ve seri bir şekilde güvenlikten geçebiliyoruz. Güvenlikte kaybetmediğimiz bu vakti bir başka işimizde kullanabiliyoruz. Xray cihazları çantanızdaki maddeleri organik veya inorganik olarak ayrı ayrı monitöre aktararak güvenlik birimlerine sunabilmektedir. Özellikle xray cihazları günümüzde de gelişmeye devam ederek monitör görüntüsünü gittikçe netleştirmektedir. Böylece bomba, uyuşturucu ve silah gibi maddelerin tespitini kolaylaştırmaktadır.

 

            Xray cihazları yanımızda taşımamız veya gara, havalimanına sokmamız gereken koli, bavul, paket, zarf gibi eşyaların kontrolünü aktif ve hızlı bir şekilde sağlar. İçerisinde ne tür eşyalar olduğunu tespit eder ve bunu güvenlilik görevlilerinde bir monitör yardımı ile gösterir. Eğer yanımızda çevremizdeki insanlar ve / veya içinde bulunduğumuz yapı için tehlikeli bir madde varsa güvenlik yetkililerini uyarır.


Yorumlar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk sen yapmak ister misin ?


Yorum Yap